Accepteer het nou maar gewoon

Daar zit ik dan in mijn eentje met meneer de hond en mevrouw de poes, de kater is weg meneer J. ook. Meneer J. is trouwens mijn vriend. Hij was wat aan het mopperen de hele dag door. Wij hebben vanmorgen een gesprek gehad bij een instantie en denken wij na het gesprek allebei anders over het onderwerp. Ik probeer te accepteren dat hij er zo over denkt en het voor mij belangrijk maar niet te belangrijk is. Het is zoals het is en ga het niet groter maken dan het is. Daar heb ik namelijk niets aan en ik kan het niet veranderen. Ik hoop dat hij dat ziet. Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij dat kan zien, niet omdat hij het niet wil, hij probeert het wel, maar vaak zit het in iemands aard om dingen te nemen zoals ze zijn of door levenservaringen gaan of kunnen mensen omdenken. J. heeft vaak ”o ja je hebt gelijk”, maar het kan snel weer omslaan naar hoe hij er werkelijk overdenkt en pats… ”Hallo negativiteit”. Ach ik hou van hem, ik ga daarom niet minder van hem houden alhoewel ik het wel fijn zou vinden als hij wat positiever in het leven gaat staan.

Mensen accepteren zoals ze zijn, mensen liefhebben, respect hebben, houden van mensen en zien dat mensen gelijk zijn is voor mij het belangrijkst in het leven. Het maakt niet uit wat jouw geloof is, wat je afkomst is en hoe je het leven ziet. Als je maar respectvol met mensen omgaat. Als je anderen geen pijn doet en als je geen crimineel bent is het goed toch? Wat maakt het dan uit dat iemand transgender, homo, lesbisch, a-seksueel, bi-seksueel, pan seksueel, queer en nog veel meer is.. Het maakt niet uit welke gender-identiteit een mens heeft, je bent en blijft een mens tenzij je iets anders bent. Het is ieders eigen vrije keus. Ben je lief? Perfect, dan ben je maar een unicorn of een alien.

Ik vind ook dat je niet uit de kast hoeft te komen. Dat is eigenlijk zo stom. Je bent zoals je bent. Waarom moet je dan aan je familie en omgeving uitleggen dat je op hetzelfde geslacht valt? Waarom zou je jezelf moeten verantwoorden? Familie loves jou toch? Dus zij zouden jou moeten accepteren zoals je bent. Jouw seksuele voorkeur zou niets moeten uitmaken. Liefde is onvoorwaardelijk.. of toch niet? Je zou als jongen met jouw vriendje thuis moeten kunnen komen en als meisje met jouw vriendin. Wij mensen horen niet bang te zijn om afgestoten en uitgescholden te worden door onze voorkeuren. Wij zijn allemaal mensen. Je hoort het niet eng te vinden om aan jouw familie te vertellen dat je van iemand houdt die hetzelfde geslacht heeft. Het zou niets uit moeten maken als je niet in het goede lichaam bent geboren. Je kind is vrouw en wil man zijn dan is en blijft het nog jouw kind. Het is jouw familie en nog jouw vriend(in) waar je al die jaren mee hebt gelachen. In feite veranderd alleen het uiterlijk en niet het innerlijk. Zijn/haar liefde blijft hetzelfde, het gedrag die hij/zij heeft blijft hetzelfde, zijn/haar hobby’s blijven hetzelfde. Wat anders gaat zijn is dat zij zich gelukkiger voelen in het lichaam die ze hebben na de operaties. Hij/zij is zekerder van zichzelf en gelukkiger. Mooier kan het toch niet? Gelukkig zijn is wat we allemaal willen, waarom willen veel mensen dan nog dat mensen niet voor zichzelf gaan kiezen? Waarom willen velen dan alleen man/vrouw en hetero’s? Je kan dat niet aan iemand opleggen als degene daar ongelukkig van gaat worden. Jij mag als buitenstaander niet zeggen dat hij/zij zo moet blijven en maar met het andere geslacht seks moet gaan hebben. Dat is hetzelfde als seks hebben met iemand die je niet aantrekkelijk vindt, waar je niets voor voelt. Dat gaat gewoon niet. Wij zijn mensen en geen robots die kunnen doen en voelen wat andere mensen van ons verwachten. Dat gaat niet! Het is zoals het is, accepteer het maar. Liefde is er, de liefde is er tussen twee mannen/vrouwen, drie mensen en/of man en vrouw. Je kan er niet omheen. Accepteer maar dat het bestaat en er niets ergs aan is. Wij mensen zijn geen criminelen, maar mensen die van elkaar houden. Dat is het. Het is zoals het is.

Love is love

Liefs, ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s