Lastig, lastig en moeilijk

Ik wil ergens beginnen, maar ik weet niet zo goed waar. Ik vond de reacties die ik had gekregen op mijn site erg fijn om te lezen. Ik werd er eerlijk gezegd emotioneel van. Ik hoef geen honderden likes en/of reacties die niet gemeend zijn. De reacties die ik nu heb zijn echt. Heel veel liefde voor jullie allemaal. ❤

Afgelopen tijd heb ik veel dingen gezien en gelezen waar ik zo anders over denk. Ik ben erg blij dat ik uit het cirkeltje ben, van dat mensen een oordeel hebben en mij vertelden hoe ik moest leven volgens hun normen en waarden. Tuurlijk heeft iedereen een andere kijk op de wereld, maar de mensen die ik nu in mijn omgeving heb lezen mij de les niet voor. Ik vind het erg sneu voor de mensen waar het nog wel gebeurt. Ik weet hoe moeilijk het is om daar mee te leven en hoe vaak mensen twijfelen om er een einde aan te maken, twijfelen of ze voor hen zelf moeten kiezen of zo moeten doorleven en niet echt een eigen leven gaan leiden. Dit om je familie en dierbaren waar je mee bent opgegroeid niet kwijt te raken. Je bent dan vaak je ‘veiligheid’ kwijt, mensen gaan jouw familie de schuld geven dat ze jou verkeerd hebben opgevoed. Ze zullen niet zien dat dit een eigen keus van iemand is, maar ze branden iedereen af die je in je omgeving hebt. Dit gun je niemand en daarom kiezen veel mensen om voor iedereen te kiezen maar niet voor zichzelf. Dit vind ik heel erg.

Op Instagram volgde ik een paar accounts waar mensen met hetzelfde achtergrond hun ”zonden” en ”geheimen” opbiechten. Zonden en geheimen tussen aanhalingstekens, want het zijn geen zonden en geen geheimen. Het is hun schaamte, hun schuldgevoel dat van kleins af aan is aangepraat. Ik zou ze zo graag wakker willen schudden en schreeuwen ”Wat maakt het uit! Doe je ding, je hoeft je niet te schamen en er echt niet ellendig over voelen!”.  Een paar voorbeelden zijn; Ik heb seks gehad, nu kan ik mijn ouders niet meer aankijken. Wie wil nou ooit met mij trouwen. Hij heeft mij gebruikt. Waarom ben ik zo makkelijk. Ik ben homo wat moet ik doen? Ik ben verliefd op een vrouw en ik ben ook een vrouw ik wil dit niet, wat moet ik doen? Ten eerste seks is helemaal niet iets waar je je voor hoeft te schamen en je schuldig over voelen. Het is een menselijke behoefte, je hoeft je niet te verantwoorden dat je je hebt overgegeven aan wat je op dat moment wilde. Je hoeft niet te trouwen en wil je dat wel dan doe je dat met de persoon waar je van houdt en andersom ook, dan maakt het niet uit of je seks hebt gehad met anderen. Hij/zij heeft jou ook niet gebruikt het was opgaan in het moment. Je valt op hetzelfde geslacht, ik weet hoe moeilijk dat is, maar alsjeblieft maak je niet wijs dat je naar de hel gaat of een duivel bent. Daar is niets van waar. Wat jij voelt is liefde zoals veel mensen voelen. Is het geen liefde maar lust? Dan is het ook echt niet erg! Je voelt je schuldig, omdat het jou vroeger is aangepraat dat het niet zo hoort .. Als je die mensen vraagt waarom zij er zo over denken kunnen ze vaak zelf ook geen antwoord geven en dan is het ”Ja, die zegt het en die zei het, zo staat het hier een daar en vroeger… blabla”. Het is geen concreet antwoord en al helemaal niet hun eigen mening. Die mensen hebben geen eigen identiteit, omdat alles hen werd opgedragen en zij dit ook bij de jongere generatie willen doen. Zij denken dat het goed is. Als je als zoon/dochter van die mensen anders gaat denken ben jij altijd verkeerd. Dit zullen zij ook vrijwel altijd blijven denken. Zij weten niet beter en willen het vaak ook niet anders zien, omdat de menigte waarin zij zijn opgegroeid hun nu zoals ze zijn heeft omarmt en anders denken is dan een schande. Dit kunnen zij niet aan. Wij mensen zijn eenmaal sociaal van aard toch? Zij ook en willen niet verstoten worden uit de gemeenschap.

Lastig, lastig en moeilijk. Dat vond ik. Ik vond het heel moeilijk, maar ik ben blij dat ik voor mezelf heb gekozen. Als ik dat soort dingen lees dan denk ik weer jeetje wat heftig en moeilijk allemaal terwijl het niet hoeft. Als iedereen kan zien wat hun zoon/dochter gelukkig maakt en hier blij om kunnen zijn dan zijn veel problemen in die gemeenschappen opgelost denk ik (mijn mening). Tuurlijk zijn er meer dingen waar aan gewerkt kan worden, maar daar ga ik niet over en dat ligt nu niet echt in mijn interesse gebied. Ik heb het meer te doen met de jongeren, liefde en de beperkingen die zij opgelegd hebben gekregen en zien ze dit wel? Waarom wel en waarom niet?

Ik kan alleen maar hopen dat iedereen op een dag doet waar hij/zij zin in heeft en doet waar hij/zij gelukkig van wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s